10 Ekim 2011 Pazartesi

Amerikalilar hakkinda gozlemlerim (Ders calismamak icin bahane blogu)

1. Yagmur camur, sicak, soguk; gece gunduz dinlemeden her yere parmak arasi terlik giyiyorlar ve bunu gayet normal buluyorlar. Her ne kadar gece dans etmeye gidip ayaklari ezilse, yagmurda flip flop giyip hasta olsalar da. Kaban giyip altina parmak arasi giyen bile gordum. Ama en klise amerikali sweatshirt, sort ve parmak arasi giyer arkadasim.

2. Oyle bir evrimlemisler ki kendilerini, her daim soguk su icebiliyorlar. Hasta olduklarinda ya da terlediklerinde (annelerimizin soyledigi gibi) soguk su icmeme aliskanliklari yok.

3. Bu cok bariz. 21 yas siniri oldugundan tek shotla sarhos olanlarini gordum. Asian glow tum hiziyla devam ediyor. Cekik arkadaslarimiz azicik alkolle kendilerinden gecip kipkirmizi oluyorlar.

4. Dans etmeyi bilmiyorlar. Dans edemedikleri ve cinsel arzularini yerine getirmek icin grinding adi verilen cirkin aktiviteyi gerceklestiriyorlar.

5. Bunu da biliyorsunuz. Yahudiler ve muslumanlarin cogu oyle olduklarini soyleyip aslinda inanmiyorlar ama birisi "I am a Christian" diyorsa, oyledir haberiniz ola.

6. Ben burada yarinki odevlerimi yetirstirmeye calisirken, bir hafta sonraki paper ve sinavlarina calismaya baslayip beni deli ediyorlar.

7. Amerikan ruyasi yalan degil, yalansa bile gercekmiscesine inaniyorlar. Eglenmek ve basarili olmak istiyorlarsa gece uyumuyorlar, sorun cozuluyor.

8. How are you? dediklerinde gercekten nasil oldugunu merak etmiyorlar. Ama kadere bak What's up ya da How have you been? dediklerinde gercekten seni dinlemeye hazirlar.

9. Konser ve muzik kulturleri (tabi bu konuda genius olup, yale symphony orchestra ya da college orchestralarda olanlar degil, genel olarak) yok denecek kadar az. Olanlarin kulturu house, dubstep ve her yerde calan Lady Gaga, Katy Perry tarzi pop muzikle sinirli.

10. Komikler. Ve Yale'deki herkes icin genelleme yapabilirim ki tuhaflar.


Simdilik soyleyeceklerim bu kadar. Aslinda var da simdi yarinki odevimi yetistirmem lazim.

Iyi geceler yedi cuceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder