4 Şubat 2010 Perşembe

Amsterdam


Amsterdam bikes, originally uploaded by dranidis.

Bir haftalık Lahey macerasının sonunda geldik şimdi Amsterdam'a. Amsterdam'da yapılacak Madam Tussaud Müzesi, Seks Müzesi, Van Gogh Müzesi ziyaretleri, Hard Rock Cafe'de yemek, kanal turu gibi pek çok etkinliği yapmış olduğumuzdan S., yazarınız ve Amsterdam'ı bizim yüzümüzden doğru düzgün gezememiş olan sevgili Ally'miz yürüyüp şehrin ve soğuğun tadını çıkarmaya karar vermiştik.

İşte ne olduysa tam o karar ertesinde oldu ve kader-kısmet olayları yine yüzüme gülmeye başladı. Beni tanıyanlar bilirler Ozan Güven benim çocukluk aşkımdır, televizyonda her dizisini zamanında takip etmişliğim, posterlerinden odamda köşe oluşturmuşluğum vardır. Evet local celebrity: gay bir android'i oynayan adama aşıktım! Konuya dönersek birden karşıdan gelen Ozan Güven'i gördüm ve elim ayağım birbirine dolaştı. Sonra S. ve Ally'le birlikte takibe başladık ve Y. ve Local Celebrity'nin şaşkın bakışları altında Ozan Güven'le fotoğrafımızı çektirip, altına da imzamızı attık.

Evet... Amsterdam'da bu sefer Rijks Museum'a gittik. ASL öğrencileri olarak ilk yurtdışı müzemizdi, her ne kadar Discobolus'un verdiği heyecanı vermese de müzedeki heykeller ve resimler sanattan anlayan ve sanat zevki olarak yetişen insanlar olduğumuzu fark ettirip- evet alçak gönüllüyüm- beni çok mutlu etti. Tabi sanat zevki olan insanlar derken aslında buradaki övgü sevgili okuluma gidiyor. Rijks Museum, Hollanda tarihiyle ilgili hiç birşey bilmediğimiz gerçeğini yüzümüze vurdu. Amsterdam'a gidecek olursanız, Rijks Museum'a uğramadan dönmeyin bence. Müzeden bir adet, hatta dayanamayıp iki adet kitap alan yazarınızın koleksiyonuna Rembrandt da eklenmiş oldu böylece.

Amsterdam geceleri bir başka... Caddelerde ot kokusunu anlayacak duruma gelmek ise daha bir başka. Şışştt babam duysa çok kızar. Ama Y. sayesinde Amsterdam'da Condomerie'ye de gitmiş bulunduk. Görseniz çok eğlenirdiniz. Filli, kalpli, gülen yüzlü, zürafalı bile var. Tabi gerçekten kondom alan erkekleri görünce o kadar eğleneceğinizi söyleyemeyeceğim. Red Light'taki okul gezisi kıvamındaki turumuza ise girmemeyi tercih ediyorum izninizle.


Ally, Y., S. ve hatta K. sizi çok seviyorum, keşke biraz daha kar topu oynayabilseydik!
Ally'nin düşmemesi ve bir dahaki sefere Vélo kullanmamız dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder